HomeFerrariПредставянето на новия болид на Ферари – пълен запис

Представянето на новия болид на Ферари – пълен запис

871
0

Екипът на Ферари представи днес новия си болид във Формула 1 – SF71-H. Пилоти на тима тази година отново ще бъдат Кими Райконен и Себастиан Фетел, които се надяват отново да се борят за победите.

Техническият шеф на тима Матиа Биното заяви, че колата е еволюция на миналогодишната кола. В тима са се опитали да запазят добрите страни на болида, който имаше добра концепция и имаше агресивен вид.

Колата беше силна на по-бавните писти, а сега целта е била тя да бъде по-добра и на бързите писти. За да се постигне последното, е увеличено междуосието.

„Работихме по колата само допреди няколко часа, заяви спортният директор на тима Маурицио Аривабене. – Всеки път когато видиш ново Ферари, чувството е много специално.“

„Колата изглежда чудесно, а обикновено когато това е така, това означава, че колата има и много скорост, каза Райконен. – Колата изглежда малко различно, особено с наличието на halo, но винаги е така, когато едва нов сезон и има промени в правилата.“

Колата е с агресивни и големи дефлектори, а елементите пред кутиите за радиаторите и самите отвори на кутиите са няколко и са оформени по много интересен и необичаен начин.

В задната част има T-крило, което е захванато за максимално издължения капак на мотора, целящ да се компенсира премахването на акулската перка според правила.

(871)

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published.Required fields are marked*